De Topsportschool is de Antwerpse school voor jongeren met een topsportstatuut judo, zwemmen, basketbal, voetbal, tennis of kunstschaatsen.

Voetbal

Talentvolle voetballers kunnen een kwaliteitsvolle voetbalopleiding krijgen. De topsportleerling krijgt naast de opleiding in zijn club, een unieke kans om zich verder te ontwikkelen als voetballer op school. Het project biedt maximale ontwikkelingskansen om het hoogst mogelijke sportieve niveau te halen zonder de studieloopbaan te hypothekeren.

Basketbal

De topsportschool van Basketbal Vlaanderen biedt talentvolle jongeren de kans om secundair onderwijs en basketbal op topniveau met elkaar te combineren. Voor leerlingen van de eerste graad hebben ze naast het gewone lessenrooster nog 8 tot 10 uren extra basketbaltraining. Vanaf de 2e graad staan er wekelijks 22 uren basketbaltraining op het programma waar zowel technische, conditionele en tactische elementen aan bod komen.

Jongens zijn aan het voetballen op een voetbalveld van Topsportschool Antwerpen.

Judo

Een maximale inzet om het aanwezige talent te laten ontwikkelen, is essentieel om de Olympische droom na te streven. Dit proces vergt een optimale omgeving met de maximale ondersteuning om te kunnen ontwikkelen en te perfectioneren.

De Topsportschool biedt als enige instelling de mogelijkheid om de vereiste aantal trainingsuren met een optimale fysieke, technisch, tactische, mentale en medische begeleiding te kunnen combineren met studies in het secundaire onderwijs.

Zwemmen

Jonge getalenteerde zwemmers voorbereiden volgens internationale standaard. Dat is het doel van de Vlaamse Zwemfederatie voor de zwemmers op de Topsportschool.

Tennis

In de Topsportschool worden talentvolle Vlaamse tennisspelers begeleid door het team tennis- en conditietrainers van Tennis Vlaanderen, dat wordt bijgestaan door externe experten. Er wordt een volledige wedstrijd- en trainingsprogramma voorzien gebaseerd op de drie belangrijkste pijlers van de topsportvisie nl. attitude, conditionele en tennistieke vaardigheden.

Kunstschaatsen

Dat we in ons kleine landje wel wat kunstschaatstalent hebben, is reeds bewezen. Ook bij Topsportschool Antwerpen timmeren we samen met talentvolle kunstschaatsers aan hun topsportcarrière. 

Jongen en meisje doen aan judo in de sporthal van Topsportschool Antwerpen.