Topsportschool Antwerpen is de school voor jongeren met een topsportstatuut judo, basketbal, voetbal, tennis, snowboarden, kunstschaatsen, zwemmen of taekwondo. We bieden sportief getalenteerde jongeren vanaf 12 jaar de kans om sport en studie te combineren en daarbij zo hoog mogelijk te scoren.

Onze leerlingen kiezen op basis van hun interesses uit een breed aanbod van studierichtingen binnen de doorstroom-, dubbele en arbeidsmarktgerichte finaliteit. Op maat van hun talenten en interesses kunnen ze zich voorbereiden op een succesvolle carrière op sportief en op professioneel vlak.

We begeleiden onze topsportstudenten om hun sportief talent te ontplooien en helpen hen mentaal groeien. Doorzettingsvermogen, teamspirit en fairplay staan daarbij centraal. Een positief zelfbeeld bewaren bij winst én verlies is immers essentieel voor een gezonde atleet.

Daarom zetten we in op een optimale sport-studiecombinatie, leren de leerlingen sociaal vaardig samenwerken, stimuleren we hen om engagement te tonen en gezonde keuzes te maken.

Het gebouw van Topsportschool Antwerpen.

Wie zijn we?

We bieden getalenteerde jongeren de kans om topsport en studie zo goed mogelijk te combineren. Daarom is het belangrijk om een gezonde geest in gezond lichaam te hebben. Om dat te bekomen hebben we ook de nodige mensen en kennis in huis.

Leerlingenbegeleiding

Je hebt extra begeleiding nodig op studie, -leer en/of emotioneel gebied? Je hebt een leerstoornis?

Dan kan je daarvoor terecht bij de leerlingenbegeleiding. Zij helpen je met raad en daad verder zodat je kansen en mogelijkheden aanzienlijk vergroot worden om succesvoller te werken/studeren.

Tijdens de individuele begeleidingsmomenten worden de leerlingen met een leer- en/of gedragsstoornis begeleid op verschillende vlakken. Dit gaat om algemeen welbevinden van de leerling, studieplanning, strategieën om leerstof te studeren, tips om hun houding en gedrag beter onder controle te houden tijdens de les,…. De begeleiding gebeurt op maat van de leerling en wordt individueel opgesteld in het begin van het schooljaar. 

Juf helpt twee jongens tijdens de les in een klas van Topsportschool Antwerpen.

Voorzieningen

  • Je volgt de lessen in een nagelnieuw gebouw. De nieuwe school werd volgens de passiefhuisstandaard gebouwd en voldoet aan de recentste eisen i.v.m. studie -en schoolbegeleiding en sportbeoefening. 
  • Voor al onze topsportleerlingen wordt, volgens afspraak met de federaties, vervoer voorzien.
  • Je kan in de school tijdens de middagpauze een warme lunch nemen aan een democratische prijs.
  • Je krijgt alle kansen om eender waar of wanneer je studieniveau bij te werken en/of te verbeteren. Dit door individuele begeleiding, afstandsonderwijs, via smartschool, stagepakketten, ...
  • Je kan altijd terecht bij het hele schoolteam met al je vragen, opmerkingen en verhalen.
  • Je wordt opgevolgd door een team dat 'Topsport - minded' is en je alle mogelijkheden biedt die kunnen bijdragen tot een maximale ontplooiing.