Een gezonde geest in een gezond lichaam is de basis voor de levensstijl van elke topsporter.

Zowel op het vlak van voeding afgestemd op de activiteit als op het vlak van rust en welzijn. Balans is het hoofdingrediënt en daar houden we ook in het Topsporthuis rekening mee.

Dagindeling*

6u30 - 7u15 Internen worden gewekt
6u50 - 8u Ontbijt (ten laatste om 7u45 aan tafel)
8u45 Ten laatste vertrek naar school
9u

Internaat dicht

15u

Internaat open

18u - 20u30

Avondmaal (wie na 20u30 pas toekomt, maakt ’s ochtends een lunchpakket,

wie tijdens deze uren in het Topsporthuis is, wordt verwacht tijdens deze uren)

* hier kan indien nodig van afgeweken worden.

Na het avondmaal:
Verplicht studiemoment van 1u15.
Dit kan op de kamer of in de studieruimte.

Na het studiemoment:
Vrije tijd, ontspanning, douchen en slapengaan.
Als het kan, worden er begeleide avondactiviteiten georganiseerd.

Slapen: 

  • 2de graad sec onderwijs: 21u45 naar de kamer en multimedia weg – 22u00 slapen
  • 3de graad sec onderwijs: 22u00 naar de kamer en multimedia weg – 22u30 slapen

Gezond leven

Voeding
Een gezond voedingspatroon is voor al onze internen super belangrijk. We voorzien daarom altijd een evenwichtig ontbijt en avondmaal in buffetvorm. Het menu wordt opgesteld in samenspraak met voedingsdeskundigen en de sportfederaties. Daarnaast voorzien we ook een healthy vieruurtje. Het warme middagmaal krijg je op school.

Tenzij je een speciaal dieet volgt op doktersvoorschrift of het anders besproken werd met de beheerder, wordt er aan tafel enkel gegeten en gedronken wat het Topsporthuis voorziet. Wat je opschept van het buffet, eet je ook op, we willen verspilling tegengaan.

Gezouten knabbels (zoals chips, nootjes,..), frisdranken, energiedranken en snoepgoed zijn niet toegestaan. Bij uitzonderlijke gelegenheden kan dit aangeboden worden vanuit het Topsporthuis (bv Kerst, Pasen, verjaardagen,…). Wij voorzien een drankenautomaat met een (betalend) aanbod aan gezonde dranken. We vragen aan de ouders om hun verantwoordelijkheid te nemen en deze richtlijnen strikt te volgen.

Ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een evenwichtig en gevarieerd ontbijt zorgt voor de juiste energie om je een hele dag in te zetten tijdens de lessen en trainingen. Daarom is het ontbijt een verplichte maaltijd. Je krijgt de keuze uit verschillende broodsoorten, verschillende soorten mager beleg, ontbijtgranen, yoghurt en fruit.

Avondmaal
Voor het avondmaal voorzien we een broodmaaltijd, en een saladebuffet met voldoende variatie. De studenten kiezen ook ’s avonds wat en hoeveel ze eten van het aanbod.

Alcohol, tabak, drugs
Op de site van het Topsporthuis geldt een verbod op alcohol, tabak en drugs. Zowel voor personeel en internen als voor ouders en bezoekers. Het bezit of gebruik ervan wordt gesanctioneerd op basis van het huishoudelijk reglement. Het verbod is ook van toepassing op e-sigaretten.

Rust en ontspanning

Work hard, play hard is een populaire uitspraak met een reden. Als je je zo hard inzet op school kan je ook best wat rust en vrije tijd gebruiken.
In de vrije momenten gelden volgende afspraken:

  • Op zondagavond mogen ouders mee naar de kamer. 
  • Door de schoolweek kunnen bezoeken van ouders aan het onthaal.
  • Het Topsporthuis bestaat uit twee naast elkaar gelegen gebouwen. Je betreedt enkel het gebouw waar jouw kamer gelegen is.
  • Op uitstappen verwachten we dat je net voorkomt en respect hebt voor andere en je omgeving.

Groene omgeving

Een wandeling in het groen rondom het internaat of even chillen op het dakterras naast het groen dak, het kan allemaal.
Onze omgeving is absoluut een sterkte en zorgt voor een aangename rust die zonder twijfel welkom is na zware inspanningen of een leerrijke dag.